×
×

Fejlmelding på visse respirations- og søvnapparater

Sidst opdateret: 
15-07-2021

Visse respirations- og søvnapparater er blevet fejlmeldt fra producenten Philips Respironics. Region Hovedstaden oplyser i en pressemeddelelse, at alle fem regioner er i gang med at kontakte de patienter, der bruger apparaterne og arbejder sammen med Philips på at finde en løsning.

- Vi gør alt hvad vi kan for at finde en løsning for de patienter, der bruger apparaterne. Vi håber at have en løsning på plads inden for et par måneder. Indtil da er det vores anbefaling, at patienterne fortsætter deres behandling med apparaterne som hidtil, medmindre de hører andet fra deres læge. Det er vigtigt at understrege, at mange patienter har levet med apparaterne i mange år. Og ifølge oplysninger fra Philips er risikoen for bivirkninger ved brug af apparaterne meget lille. Vi har heldigvis heller ikke oplevet, at patienterne er blevet syge, men med den nye og begrænsede viden, vi har nu, skal vi selvfølgelig sørge for at håndtere alle patientsikkerhedsmæssige risici, siger lægefaglig vicedirektør på Rigshospitalet Per Jørgensen på vegne af den tværregionale arbejdsgruppe, der er nedsat til at håndtere situationen.


Anbefaling fra regionerne
Regionerne anbefaler patienter at opretholde den behandling, de har aftalt med deres behandlingsansvarlige læge og afvente nærmere besked. Anbefalingen er i overensstemmelse med anbefalingen fra det kliniske og videnskabelige selskab for respiratorisk medicin (European Respiratory Society).  

 

Fakta: Fejlmelding Philips Respironics omfatter

  • CPAP-apparater, som bruges til behandling af patienter med søvnapnø
  • Respiratorer og BiPAP-apparater, som bruges til vejrtrækningsstøtte
  • Bi Level PAP, som bruges til patienter med kronisk obstruktiv lungesygdom

 

Læs pressemeddelsen "Fejlmelding på visse respirations- og søvnapparater" på Region Hovedstadens hjemmeside.