×
×

Tag stilling på Organdonationsdagen

Printer-friendly version

Lørdag 13. oktober er det Organdonationsdag, hvor du over hele landet kan finde forskellige aktiviteter, der sætter fokus på organdonation.

 

Hvad er Organdonationsdagen?

Organdonationsdagen er den dag på året vi i Danmark sætter fokus på organdonation. Sammen med resten af Europa afholder Danmark Organdonationsdagen hvert år på den anden lørdag i oktober.

Det er Dansk Center for Organdonation, der står bag dagen. På dagen skaber personer og organisationer gennem lokale events dialog og debat om organdonation. Samtidig anerkendes alle organdonorer, deres familier, de transplanterede og de sundhedsprofessionelle, som alle har organdonation tæt på i deres personlige liv eller arbejde.

 

Kun 20 pct. har taget stilling

90 pct. af danskerne har en positiv holding til organdonation, men kun 20 pct. har registreret deres holding i Donorregistret. Der er derfor i høj grad behov for, at endnu flere danskere får taget snakken om organdonation.

På Organdonationsdagen kan du bliver klogere på organdonation, når der bliver afholdt arrangementer rundt om i hele landet. Formålet er at få danskerne til at tage snakken og få registreret deres holdning i Donorregistret.

Se arrangementer på Organdonationsdagen nær dig

 

Fakta om organdonation

  • Én donor kan redde op til syv liv - Som organdonor kan du redde op til syv personer med dine organer: hjerte, lunger, lever, nyrer og bugspytkirtel. Leveren kan deles i to til et barn og en voksen. Bugspytkirtlen transplanteres sammen med en nyre. Lungerne transplanteres sammen.
  • 374 patienter blev transplanteret med ét eller flere organer i 2017
  • 1.061.641 danskere er pr. 1. oktober 2018 registreret i Donorregistret

Kilde: Organdonor.dk

Læs mere på organdonor.dk

Læs mere om lungetransplantation