×
×

75.000 børn fra 293 institutioner skaffer ny luft og støtter lungesyge børn

Sidst opdateret: 
04-03-2022

Knap 300 danske skoler og daginstitutioner er tilmeldt Team Rynkeby Skoleløbet og Team Rynkeby Børneløbet, som bliver afviklet den 8. april til fordel for Børnelungefonden.

Fredag før påskeferien bliver det landsdækkende motions- og velgørenhedsløb skudt i gang, hvor børn fra landets skoler og daginstitutioner kridter løbeskoene for at løbe alt, hvad de kan, for at sætte fokus på børn med kritiske lungesygdomme ved at indsamle penge til Børnelungefondens livsvigtige arbejde.

Og nu har velgørenhedscykelholdet gjort status over antallet af tilmeldinger til Team Rynkeby Skoleløbet og Team Rynkeby Børneløbet, som i år lyder på knap 300 tilmeldte institutioner og et samlet deltagerantal på 75.000 børn.

Se her hvilke institutioner, der er tilmeldt Team Rynkeby Skoleløbet og Team Rynkeby Børneløbet. 
 

Med det flotte tilmeldingsresultat er der altså lagt op til en vaskeægte landsdækkende løbefest, når velgørenhedsløbet bliver afviklet fredag den 8. april.

Det er fantastisk at mærke opbakningen til dette års velgørenhedsløb specielt med tanke på den særlige tid, skolerne og daginstitutionerne har været igennem grundet Corona. Og de mange tilmeldinger viser også, at Team Rynkeby-rytterne har ydet en kæmpe indsats for at få så mange institutioner til at deltage i løbet, hvilket jo er superfedt at opleve. Nu ser jeg bare frem til, at vi kan skyde løbet i gang, så vi forhåbentlig kan få en masse penge samlet ind til Børnelungefonden, siger Sune Gren, som er løbsansvarlig.

 

Med til at skabe håb
Hos Børnelungefonden er der også stor begejstring for det høje antal af tilmeldte institutioner til motions- og velgørenhedsløbet.

Det er så livsbekræftende, at Team Rynkeby Fonden, så mange af landets institutioner samt skoler og vi hos Børnelungefonden kan få det her enestående event op at stå. Her i lyset af Coronapandemien er det jo lige det, der er brug for, fortæller Anne Brandt, som er direktør hos Børnelungefonden.

Og fortsætter: 

Det har været nogle barske år for os alle, men for børn med lungesygdomme er virus og bakterier fortsat dødens alvorligt. Så det gør mig glad og forventningsfuld at mærke den opbakning, engagement, og at vi nu alle kan se frem til årets vigtigste begivenhed i Børnelungefonden, hvor børn løber for børn og derved skaber håb om forskning samt bedre behandling. Og så selvfølgelig også, at børnene samtidig mærker lungernes fantastiske funktion i kroppen og lærer om betydningen af dem i det gode liv, siger Anne Brandt.

Det er sjette gang, at Team Rynkeby Skoleløbet bliver afviklet. Det er imidlertid første gang, at man også kan deltage i Team Rynkeby Børneløbet, som gør det muligt for børn, der endnu ikke går i skole, at tage del i løbefællesskabet og indsamle penge til Børnelungefonden.