×
×

Charlotte Bøving indtræder i Børnelungefondens bestyrelse

Det er med stor begejstring, at vi byder velkommen til praktiserende læge Charlotte Bøving i Børnelungefondens bestyrelse. Charlotte Bøving er en markant og respekteret profil i sundhedsdebatten, der lige nu er involveret i Sundhedsstyrelsen og Lungeforeningens kampagne ”Pust liv i hverdagen.”

Nu glæder vi os over, at hun også puster sit liv og smittende engagement i børnelungesagen.

”Over 100.000 børn og unge i Danmark lider af en lungesygdom. Derfor er det så vigtigt, at vi får så dygtige og indsigtsfulde kapaciteter som Charlotte Bøving med på sagen. Hun har både gennemslagskraft og faglig pondus – og det skal der til, når vi til stadighed skal skaffe mere opmærksomhed og mere støtte til lungesyge børn og deres familier. Det gælder ikke mindst, når vi skal rejse meget nødvendige midler til forskning i børns lungesygdomme,” siger Søren Houman, bestyrelsesformand i Børnelungefonden.

”Lungesyge børn og deres familier lever under et ekstremt stort pres, ” siger Charlotte Bøving selv:  ”Det rammer børnene, søskende og forældrene meget hårdt.”

Charlotte Bøving understreger; ”Symptomer på lungesygdom kan være svære at opdage - derfor skal vi øge opmærksomheden på lungesygdomme generelt og specielt symptomerne hos lungesyge børn, så de kan diagnosticeres i tide, og få den behandling de fortjener...”

Charlotte Bøving er bl.a. kendt fra tv-programmet ”Lægen flytter ind” på DR1, hvor hendes mærkesager har været tidlig opsporing af sygdom og mere lighed i sundhed.

Om Børnelungefonden

Raske lunger er ikke en selvfølge for alle. Flere end 100.000 børn i Danmark lider af en lungesygdom. Diagnoserne er forskelligartede, og mange af lungelidelserne er svære at behandle.

Børnelungefonden er stiftet af Lungeforeningen og støtter lungesyge børn og deres familier gennem forskning, aktiviteter og oplysning. Størstedelen af Børnelungefondens midler stammer fra Team Rynkeby Skoleløbet - Nordens største motions- og velgørenhedsløb.

 

Kontakt:

Anne Brandt, adm. direktør

Telefon: 22 56 30 92

E-mail: abc@lunge.dk