Gode lunger til gadeidræt | Lungeforeningen
Bemærk: Du kan som bruger af lunge.dk for øjeblikket ikke ændre dine oplysninger på din profil. Dette skyldes, at Lungeforeningen opdaterer hjemmesiden, så den lever op til den nye persondataforordning fra EU .
 
×
×

Gode lunger til gadeidræt

Printer-friendly version

Lungeforeningen var med da gadeidrætsorganisationen GAME afholdt DM i streetbasket med dance battle, street fodbold-turnering, DJs, parkour, danseshows, løbehjul - og meget andet.

GAME Finals fandt sted lørdag 26. august og var for alle, både store og små, som havde lyst til at prøve kræfter med gadeidrætten. Hele dagen var der shows, underholdning, lege og mulighed for at vinde præmier.

Dygtige instruktører og undervisere guidede børnene hele vejen igennem, og der var mulighed for at lære en masse nye ting. Fx kunne børnene teste deres lungers kraft på Lungeforeningens stand. Det gav en masse gode snakke om luft, lunger og sundhed.

 

Pust, pust, puuuust

På Lungeforeningens stand ved GAME Finals blev deltagerne inviteret til at konkurrere om at puste balloner op på tid. Først med munden og derefter gennem et smalt sugerør.

Når deltagerne pustede ballonen op gennem sugerøret blev det selvfølgelig sværere at puste ballonen op, og de skulle anstrenge sig meget mere. Det gav børnene en erkendelse af, at vejrtrækningen og lungerne ikke er lige så gode og stærke, når der er modstand, som fx når man lider af en lungesygdom som astma.

Det er i samarbejde med gadeidrætsorganisationen GAME, at Lungeforeningen bidrager til at mindske den sociale ulighed i sundhed for de mere end 150.000 børn og unge, som bor i almene boligområder i Danmark.

I partnerskabsprojektet ”Sundere børn og unge i Sundere boligområder” uddanner Lungeforeningen unge playmakere (vejledere) til at være lungeambassadører og positive rollemodeller for børn og unge i sociale boligområder.

Ude i de boligområderne (også kaldet zonerne) er lungeambassadørerne med til at skabe røgfrie miljøer og gode liv for børnene.

Formålet med lungeøvelserne på GAMEs events rundt om i Danmark er at give børnene et positivt fokus på luft, lunger og sundhed - uden løftede pegefingre.

 

Baggrund for partnerskabet

I partnerskabsprojektet ”Sundere børn og unge i Sundere boligområder” møder Lungeforeningen børnene, der hvor de bor og færdes, og er med til at arrangere informative aktiviteter og lege om lunger ude i de lokale almene boligområder.  Her bidrager Lungeforeningen også med at uddanne ressourcestærke unge fra boligområderne til at være lungeambassadører for børn og unge i nærmiljøet.

”Sundere børn og unge i Sundere boligområder” er et partnerskab mellem gadeidrætsorganisationen GAME, Lungeforeningen, BL (Danmarks Almene Boliger) og DS Elcobyg.

Lungeforeningens indsats er baseret på erfaringer med forebyggelsesarbejde blandt børn og unge Liv i Lungerne, Lunger på arbejde og Sundhedsstyrelsens kampagne Skod det nu.

Formålet er at møde børn og unge i almene boligområder med en positiv tilgang, uden løftede pegefingre og med fokus på fysisk aktivitet, lungesundhed og inddragelse af de unge.

 

Læs mere

Om gadeidrætsorganisationen GAME
GAME Facebook

Categories: