×
×

Overrækning af millionstøtte til børnelungeforskning

Overrækning af millionstøtte til børnelungeforskning

Overrækning af millionstøtte til børnelungeforskning

Børnelungefonden uddelte for første gang nogensinde ved årsmødet for børnelunge- og børneallergilæger DSPAP (Dansk Selskab for Pædiatrisk Allergologi og Pulmonologi) officielt en forskningsstøtte på i alt 6. mio. kr. til fem forskningsprojekter.

Se hvem Børnelungefonden støttede i 2017

Midlerne stammer fra Team Rynkeby Fonden, der donerede over 10,4 mio. kroner fra Team Rynkeby Skoleløbet 2017.

Man mærkede fortidens vingesus på årsmødet, som fandt sted på Hotel Koldingfjord, der er et af Lungeforeningens tidligere sanatorier til pleje og behandling af tuberkuloseramte. Den

historiske bevilling blev overrakt fredag aften inden festmiddagen af Anne Brandt, direktør for Lungeforeningen og næstformand for Børnelungefonden. 

Alle bevillingsmodtagerne tog spontant ordet, og takkede for støtten.

- Det var enestående at høre, hvor meget støtten egentlig betyder for disse dygtige lungeeksperter, og jeg er stolt over, at Børnelungefonden kan støtte den forskning, der nu kan gøre en mærkbar forskel på børnelungeområdet, siger Anne Brandt. 

Anne Brandt kunne begejstret fortælle børnelungelægerne om det konstruktive samarbejde med Team Rynkeby Fonden, og at Børnelungefonden nu er gået ind i en ny epoke med denne historiske millionuddeling som takket være Team Rynkeby vil blive gentaget i 2019.