×
×

Rikke kan hjælpe børnefamilier med spørgsmål om lungesygdomme og behandling

Sidst opdateret: 
07-01-2021

Lungeforeningen har fået ny rådgiver, som har erfaring med lungesyge børn og deres familier. Hun står klar til at rådgive om alt fra spørgsmål om behandling til udfordringer, der gør livet med et lungesygt barn ekstra hårdt.

Rikke Mulvad Sandvik er læge og ph.d.-studerende på Dansk BørneLunge Center, hvor hun blandt andet forsker i lungesygdommen Cystisk fibrose hos børn.

– Det er dejligt at kunne være en støtte for mennesker, der har brug for hjælp og rådgivning. Jeg har erfaring med børn med lungesygdomme fra både Dansk BørneLunge Center og børnemodtagelsen på Rigshospitalet, siger RIkke, der er glad for, at hun som Lungeforeningens nye rådgiver nu også kan hjælpe børnene og deres familier uden for hospitalet. Rådgivningen er nemlig til for, at du som lungesyg eller pårørende kan søge hjælp og viden til at leve et godt liv med en lungesygdom.

– Når forældre kommer på hospitalet med deres syge børn, kan det føles overvældende og måske forvirrende, og efterfølgende kan der opstå spørgsmål eller tvivl.  Derfor kan forældrene ringe til mig, så kan jeg forsøge at hjælpe med at svare på spørgsmål i forhold til behandlingen. Jeg har også erfaring med de svære samtaler og kan også være den, der lytter, forstår og hjælper med at få luftet ud i tankerne.

Du kan kontakte Rikke hver tirsdag fra kl. 20.30-22.00 på tlf. 30 13 07 38

Læs mere om Lungeforeningens rådgivere her: Mød Lungeforeningens rådgivere

Er du forældre eller pårørende til et barn med lungesygdom?

Kender du netværket Lungebarn for forældre til børn med sygdom i lungerne? Se mere på Lunge.dk/lungebarn