×
×

Sundhedsstyrelsen anbefaler mundbind i visse situationer

Sidst opdateret: 
31-07-2020

Sundhedsstyrelsen udvider sine anbefalinger om brug af mundbind i særlige situationer. Styrelsen peger nu på, at man med fordel kan bruge et mundbind, hvis man bevæger sig ud i den kollektive trafik, på tidspunkter, hvor det kan være svært at holde afstand til andre passagerer.

Hvis vi skal bevare kontrol med epidemien, er god afstand og rene hænder stadig vigtigt. I den kommende tid rykker vi mere sammen, fordi vi vender tilbage på arbejde og uddannelse, og den kolde tid nærmer sig. Det kan gøre det sværere at holde afstand i mange situationer, også selvom man gerne vil. Det gælder f.eks. i den kollektive trafik i myldretiden eller i tætpakkede busser, tog og færger. Derfor anbefaler vi nu, at man tager et mundbind med i tasken i de situationer, og tager det på, hvis det er svært at holde afstand, siger Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm.

Lungeforeningens formand, Torben Mogensen, har tidligere udtalt, at brugen af masker/mundbind kunne blive et scenarie i Danmark, som det er tilfældet i mange andre lande. 

Søren Brostrøm peger på, at det primære formål med at bære mundbind er, at bæreren ikke smitter videre, hvis man er smittet, men ikke har symptomer, men at mundbind også kan give en ekstra beskyttelse for f.eks. særligt sårbare, der kan have svært ved at holde 2 meters afstand.

- Grunden til, at vi melder de nye anbefalinger ud netop nu, er, at vi kan se at aktiviteten i den kollektive trafik er øget i takt med den gradvise genåbning, og at vi forventer en yderligere øgning i takt med at ferien slutter og genåbningen går ind i fase 4, siger Søren Brostrøm.

Sundhedsstyrelsen følger udviklingen i smittespredningen meget tæt med henblik på, om anbefalinger om brug af mundbind skal udvides til flere situationer, som f.eks. indkøbscentre, forsamlingssteder m.v.


MERE INFO

Se Sundhedsstyrelsens materiale om mundbind

Se Sundhedsstyrelsens video om brugen af mundbind

På Lægemiddelstyrelsens hjemmeside kan du se en liste over, hvad du skal være opmærksom på, når du køber mundbind eller masker. Da flere leverandøre er kommet ind på markedet, har Sikkerhedsstyrelsen sammen med den Europæiske Sikkerhedsstyrelse lavet en oversigt som løbende opdateres, med upålidelige leverandører af mundbind

Læs hele pressemeddelelsen fra Sundhedsstyrelsen: Et mundbind i tasken er en god idé, når der er trængsel i den kollektive trafik

Læs også Nye danske smittetal bekymrer Lungeforeningens formand

 

HOLD DIG OPDATERET PÅ COVID-19
Situationen omkring coronavirus (COVID-19) udvikler sig fra dag til dag, time til time. Lungeforeningen har de seneste uger fulgt situationen tæt og er i løbende kontakt med sundhedsmyndighederne.

Her på siden kan du holde dig opdateret på den aktuelle situation, og du kan tilmelde dig vores særudsendelser med gode råd, guides og inspitation til at komme godt igennem hverdagen.

 

Få sidste nyt om COVID-19. Tilmeld dig Lungeforeningens særudsendelser.
 

 
 *  Fornavn:
 *  Efternavn:
*   Din e-mail:                            
*   Telefon:
 
 
 

Hvis du oplever problemer med formularen kan du kontakte os på mvl@lunge.dk.

Vi passer selvfølgelig godt på dine data. Læs mere om vores persondata politik her.