×
×

Tirsdag

09:00

HAR CORONA SAT EN STOPPER FOR MÅDEN, DU PLEJER AT TRÆNE PÅ? 
Lungeforeningen hører fra flere af vores medlemmer, at det kan være svært at holde sig i gang i en corona-tid, hvor man ikke på samme måde har mulighed for at mødes med andre og træne. Derfor har vi lavet en række træningsvideoer, så du kan træne hjemme fra stuen, uanset om du er nybegynder, øvet eller et sted midt i mellem. Denne video sætter fokus på øvelser for ben. Fysioterapeut og projektmedarbejder i Lungeforeningen Jonathan Emil Andreasen guider dig og udfører alle øvelser sammen med Jeannette Schiøtt Vennerberg, som lever med en lungesygdom.

TAG én, der skal have glæde af Lungeforeningens træningsvideoer.

Gå ikke glip af råd, inspiration og viden i en corona-tid direkte i din indbakke. Tilmeld dig på www.lunge.dk/corona

Du finder alle træningsvideoer her: https://www.lunge.dk/traening/sektion-traeningsvideoer-paa-tre-niveauer-let-normal-og-udfordrende

 

09:30

Har du fået en Forløbsplan?
En Forløbsplan hjælper både dig og din læge. Her kan du følge med i din behandling og se dine prøveresultater. I de to år Forløbsplanen har eksisteret, har kun 8% af alle KOL-patienter i Danmark fået en plan af deres læge. Har du fået en Forløbsplan? 

DEL DEL måske er det netop din deling, der gør en forskel for én, der ikke kender til Forløbsplanen.

#Fåbedrevejr

 

10:00

Jeg vil gerne se mennesker, men jeg er samtidig bange for at blive syg med corona.
Kan du nikke genkendende til denne følelse, så er du langt fra den eneste. Mange af os har skåret gevaldigt ned på det antal af mennesker, vi ser i øjeblikket, og lever du med en kronisk lungesygdom, har du måske isoleret dig for at passe på dig selv. Følelsen af at være ensom rammer mange, men frygten for corona kan have gjort den følelse endnu stærkere. I dag (og hver tirsdag) sidder Lungeforeningens psykolog og rådgiver Ingeborg Farver-Vestergaard klar ved telefonen mellem kl. 13.00 og 14.00 på tlf. 30 13 72 07.

DEL - måske er det lige din deling, der gør en forskel.

Gå ikke glip af gode råd, inspiration og viden i en corona-tid direkte i din indbakke. Tilmeld dig på www.lunge.dk/corona

#Fåbedrevejr

 

10:30

LEVER DU MED EN SJÆLDEN LUNGESYGDOM?
I Lungeforeningen har du mulighed for at ringe til patientrådgiver Dorte Chabert, som lever med Alfa-1 antitrypsin mangel. Du kan ringe til Dorte i dag (tirsdag) mellem kl. 11.00-12.00 på. tlf. 53 19 08 05.

Har du brug for sygeplejefaglig rådgivning, kan du ringe til Pia Kjerrumgaard på torsdag mellem kl. 18.00-20.00 på tlf. 30 13 09 44.

DEL - måske er det lige din deling, der kan gør en forskel.

Gå ikke glip af gode råd, inspiration og viden i en corona-tid direkte i din indbakke. Tilmeld dig på www.lunge.dk/corona

#Fåbedrevejr

 

12:00

Stød-teknikken er mere effektiv end hoste, og samtidigt skåber den også din bækkenbund, så du undgår eller begrænser inkontinens.
Se med her hvor fysioterapeut og rådgiver i Lungeforeningen, Agnete Haarder, instruerer i teknikken. Du kan også ringe til Agnete i dag (hver tirsdag) mellem 14.00 og 15.00 på tlf. 30 13 59 68. Hun sidder klar til at hjælpe dig.

Se video her.

Gå ikke glip af gode råd, inspiration og viden i en corona-tid direkte i din indbakke. Tilmeld dig på www.lunge.dk/corona

#FåBedreVejr

 

14:00

TRÆNING KAN HJÆLPE DIG TIL IKKE AT GÅ I PANIK VED ÅNDENØD.
Når du træner, lærer du din krop bedre at kende. Det gør, at du bedre kan mærke og genkende fx angstsymptomer. Genkender du dem, kan du bedre reagere fx, når du bliver forpustet. I stedet for at gå i panik og tænke, jeg kan ikke få luft, kan du måske nå at reagere og sætte dig på en stol, trække vejret dybt og få kontrol. Er du forældre til et lungesygt barn, så kan du måske have glæde af at tale med fysioterapeut og rådgiver i Lungeforeningen Lue Phillipsen. Ring til hende på tlf. 30 13 62 07. Læg dit navn og tlf. nr. - så bliver du ringet op. Lever du selv med en lungesygdom, og har du brug for rådgivning om træning, så ring til fysioterapeut og rådgiver i Lungeforeningen Agnete Haarder i dag (tirsdag) mellem kl. 14.00-15.00 på tlf. 30 13 59 68.

Find øvelser og tips til din træning her: www.lunge.dk/træning

Gå ikke glip af gode råd, inspiration og viden i en corona-tid direkte i din indbakke. Tilmeld dig på www.lunge.dk/corona

#Fåbedrevejr

Sidst opdateret: 
Mandag, november 16, 2020