×
×

Kurt i dialog med lokalpolitikerne i Slagelse: ’Vigtigt at være på forkant, så politikerne kender os’

Sidst opdateret: 
01-06-2022

Inviter dine lokalpolitikere til dialog om lungesagen. Det har de f.eks. gjort i Slagelse Lokalafdeling. For nylig har formand og næstformand fået to møder i stand med forskellige politikere, som gerne ville i dialog med lokalafdelingen og høre om ønsker og håb for lungesyge. Lungeforeningen har i dag over 300 frivillige og tilbud i 72 ud af 98 kommuner. Tjek netværk og aktiviteter i dit lokalområde. 

For Kurt A. Nissen og Kirsten Christensen, hhv. næstformand og formand i Slagelse Lokalafdeling, har det været vigtigt – og positivt - at mødes ansigt til ansigt med foreløbig to af de lokale politikere: 

Der var kommunalvalg i efteråret, hvor flertallet skiftede her i kommunen og vi fik ny borgermester. En af de første meldinger var, at nu skulle der spares. Derfor var det vigtigt for os at komme i dialog med politikerne, så vi er sikre på, at de ser os og forstår vores sag, forklarer Kurt A. Nissen. 

Han understreger, at lokalforeningen har et godt forhold til politikerne i kommunen og får god hjælp i det daglige. Men dialogen gav de to politikere mulighed for at spørge ind til forhold, som kan være svære at forstår, hvis man ikke har lungesagen tæt på. Lige nu ser det ikke ud til, at lokalafdelingens aktiviteter rammes af besparelser, og det tyder på, at afdelingens høringssvar er blevet læst af politikerne.  

Men vi følger den politiske proces tæt, understreger Kurt A. Nissen.  


Frivillige aktiviteter i 72 af 98 kommuner 
75-årige Kurt A. Nissen har været frivillig i Lungesagen i fem år. Egentlig var intensionen, at han blot skulle hjælpe sin formand godt i gang. Men så blev han hængende i arbejdet som frivillig - ’fordi man jo ikke kan lade være’, som han siger.  

Det er folk som Kurt A. Nissen, der bl.a. er med til at åbne døre ind til dem, der bestemmer, og arrangere aktiviteter, som lungesyge, pårørende, eller folk, der bare vil støtte lungesagen, kan deltage i.  

En analyse fra Lungeforeningen fra april i år viser, at foreningen har frivillige aktiviteter i 72 af 98 kommuner og at de frivillige – før corona – løftede mere end 7.000 arrangementer årligt rundt om i landet. 

Dyk ned i analysen her.

Mød også Anne Højholt, Pernille Hvid Holm-Pedersen og Carsten Scoll Simonsen, som alle – af forskellige grunde – fortæller om, hvorfor de er frivillige i Lungeforeningen.   

Leder du efter netværk og aktiviteter i dit eget lokalområde, så skal du tjekke listen her