×
×

Nyt projekt skal undersøge KOL-patienters angst

Sidst opdateret: 
25-01-2022

Et nyt forskningsprojekt skal undersøge, hvordan angst og depression påvirker livet for mennesker, som lever med KOL. Målet er, at praktiserende læger lærer KOL-patienters behov bedre at kende. 

En dansk undersøgelse fra 2017 påviste, at omkring en tredjedel af alle patienter med KOL også kæmper med angst og/eller depression. KOL-specialist Anders Løkke, specialeansvarlig overlæge ved medicinsk afdeling ved Sygehus Lillebælt og klinisk psykolog ved Sygehus Lillebælt, Ingeborg Farver-Vestergaard vil ved hjælp af et spørgeskema undersøge angsten hos mennesker, der lever med KOL. Begge forskere er i anden sammenhæng støttet af Danmarks Lungeforenings Fond.

Hos Lungeforeningen håber man, at forskningsprojektet kan bidrage med ny viden og en mere præcis kortlægning af udfordringerne. 

Vi ved at angst og depression desværre fylder meget hos mennesker med lungesygdomme, men bliver ikke altid italesat og ikke altid diagnosticeret. Vi håber, at dette forskningsprojekt kan vise os, hvad det er for en slags angst, der fylder hos mennesker med KOL, og at det på sigt kan indgå i behandlingen af både KOL-patienter og på sigt andre lungesyge hos de praktiserende læger, da de er en vigtig tovholder i behandlingen siger, Anne Brandt, direktør i Lungeforeningen.

Fagfolk på sporet af KOL-patienters angst (på Propatienter.dk)

Læs mere om Danmarks Lungeforenings Fond