×
×

Hele Danmark synger med for dronningen og for fællesskabet kl. 12

Sidst opdateret: 
16-04-2020

Hendes Majestæt Dronningen fylder i dag 80 år. Majestæten overtog d. 14. januar 1972 rollen som protektor for Lungeforeningen fra sin far Kong Frederik IX. Der skal herfra Lungeforeningen lyde et stort tillykke til majestæten. Lungeforeningen er en del af et samarbejde, der sætter fokus på sang og fællesskab i Danmark.

Du kan nedenfor læse pressemeddelselsen om Majestætens fødselsdagsbegivenhed, som vi her i Lungeforeningen støtter op om. Til begivenheden vil vi synge for Majestæten på DR1, TV2 og P4. Hele Danmark er med. Og det er lille lungesyge Benedicte fra Lungeforeningens netværk Lungebarn også. Benedicte synger live med sine brødre kl 10 og 12 på DR1 og i aften kl 18 på DR Ultra.

 

Pressemeddelelse fra Danmark Synger

 

Eventet, der startede som et privat initiativ, dækkes i dag af både DR1, TV2 og P4, og tusindvis af danskere planlægger at synge med hjemme fra stuerne, vinduerne og fra arbejdspladserne.

 

Privat initiativ førte til landsdækkende begivenhed

Heidi Kudahl, udviklingschef i Sangens Hus: “Det er kun en lille måned siden, at Kim Bruhn startede Facebook-gruppen ‘Danmark synger for dronningen’ - han syntes at danskerne manglede noget at glæde sig til. Gruppen voksede eksplosivt de første dage og et samarbejde blev derfor indgået med Sangens Hus, hvis opgave er at fremme sangens i Danmark.”

 

Samarbejdet tæller nu 55 nationale organisationer og 200.000 danskere har meldt sig ind i gruppen ‘Danmark Synger for dronningen’ og til begivenheden på Facebook. Ikke mindst har både DR og TV2 sagt ja til at dække begivenheden på landsdækkende TV samt på P4 kl. 12, så hele Danmark for alvor kan synge i takt.

 

Sådan synger vi sangene - Program for ‘Danmark synger for dronningen’

Copenhagen Phil - hele Sjællands Symfoniorkester vil med sangere fra hele landet spille og synge for hjemme fra deres dagligstuer. Hjemmeoptagelserne samles digitalt og vises simultant på DR og TV2, så vi alle kan synge sammen i takt.

 

På baggrund af 1400 sangforslag fra danskerne er følgende fire sange valgt. Vi starter på slaget tolv med fødselsdagssangen - nøjagtig som man ville have gjort det på slotspladsen under normale omstændigheder.

 

Kl. 12:00          ’I dag er det Dronningens fødselsdag’

Kl. 12:05          ’Solen er så rød, mor’

Kl. 12:12          ’I Danmark er jeg født’

Kl. 12:20          ’Papirsklip’

 

Tekster til alle sangene kan downloades på www.danmarksynger.dk - her kan du også lære sangene bedre at kende med videoer og øvelser for både store og små.

 

Stor opbakning fra hele landet

På Facebook-gruppen ‘Danmark synger for dronningen’ kan man tydeligt se, hvordan danskerne støtter op om initiativet og mange planlægger fællessang på deres arbejdsplads, i boligforeningen eller fra haverne over hækkene.

 

En af dem er Camilla Bloch, børnehaveklasseleder på Christianshavns Døttreskole i København:

 

“Vores skole ligger på Dronningensgade og derfor vil vi gerne gøre lidt ud af det - også fordi det er sjovt for børnene og fordi det er vigtigt at stå sammen. Vi plejer normalt at synge rigtig meget, men i disse tider kan vi ikke samles til morgensang, derfor glæder børnene sig til at sprede sig ud på skolen og synge fra både vinduerne og skolegården.”

 

Peter Lodahl, musikchef i Copenhagen Phil, er glad for den nationale opbakning og samtidig for symfoniorkestrets mulighed for at støtte op om fællesskabet:

 

“I krisetider sker der ofte to ting - fraktioner dannes eller sammenholdet styrkes. Derfor er det så glædeligt, at se danskerne stå sammen på tværs af standpunkter. Lige nu har vi nemlig en mission, der er højere end vores forskelligheder: At stå sammen hver for sig - både for dronningen og for fællesskabet.”

 

------------------------------------------------

 

Vil du vide med:

www.danmarksynger.dk

Følg Danmark Synger på Facebook:  https://www.facebook.com/DanmarkSynger/

Begivenheden på Facebook: https://www.facebook.com/events/213849979963468/

 

Kontaktpersoner:

Initiativtager, Kim Bruhn: 28150065

Formidler ved Videncenter for Sang, Stine Isaksen: 51895270

Udviklingschef i Sangens Hus, Heidi Kudahl: 27572010

Copenhagen Phil, Karl Skibsted: 42546416

Presse, Kommunikationsleder i Sangens Hus,  Thomas Yde Søgaard: 22361320