×
×

Riget åbner ny sektion skræddersyet til børneundersøgelser

Videnskab.dk, 9. september 2013:

Rigshospitalet åbnede 22. august 2013 en særlig sektion til børneundersøgelser. Her bruger man kuns og iPads til at skabe den tryghed, der er nødvendig for at gennemføre komplicerede højteknologiske skanninger af børn med alvorlige sygdomme.

- Tryghed er nødvendig for at vi kan gennemføre de undersøgelser, som giver præcise billeder af, f.eks. hvor en kræfttumor sidder. Hvis barnet ikke er roligt, kan vi ikke gennemføre undersøgelsen. Vi vil helst undgå at bedøve, og mange af vores børn kommer igen flere gange, så de og deres forældre skal have en god oplevelse, fortæller overlæge Lise Borgwardt, der er børnenuklearmediciner, og som arbejder tæt sammen med børnelæger inden for en række specialer.

Venteværelse med iPads
I venteværelset er der også taget højde for, at det er børn, der skal scannes. Her kan man finde animationer af svævende figurer, en jæger, en danserinde, en svømmepige, en polargris, et skib etc. Der er iPads til børnene, når de venter, og på dem kan de lave film, som de så efterfølgende kan se, når de ligger i scannerne.

Læs artiklen "Rigshospitalet åbner ny sektion skræddersyet til børneundersøgelser" på Videnskab.dk