×
×

Blomkålssuppe med bønner og ristede kikærter



Den blide, cremede blomkålssuppe er vidunderligt mættende, og er skøn aftensmad. Venter du gæster, så kan suppen serveres som forret – og rækker til 4 personer. Suppen kræver lidt planlægning, da bønnerne skal iblødsættes og koges inden du går i gang med selv suppen. Er tiden knap, kan du snyde lidt og bruge bønner fra dåse i stedet.

2 personer

Opskrifter, styling og foto, Lone Kjær.

DU SKAL BRUGE:

Blomkålssuppe

  • 50 g hvide, tørrede bønner
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 lille blomkål, (ca. 300 g renset vægt)
  • 1 spsk. olivenolie
  • 6 dl hønse- eller grøntsagsbouillon
  • 3 kviste timian
  • 1 dl sødmælk eller piskefløde
  • flagesalt og peber

Ristede kikærter

  • 1 dåse kogte kikærter, ca. 200 g
  • 1 spsk. olivenolie
  • Flagesalt

Tilbehør

  • 1 bundt bredbladet persille
  • Brød
  • Lidt olivenolie

FREMGANGSMÅDE:

Blomkålssuppe

Dag 1: Kom bønnerne i en skål, og hæld koldt vand over. Lad dem stå i ca. 10 timer.

Dag 2: Kasser vandet, og kog bønnerne i frisk vand i ca. 30 min. Afdryp bønnerne. Pil og hak løget. Del blomkålen i buketter. Varm olien i en gryde, og svits løg sammen med presset hvidløg. Tilsæt blomkål og kogte hvide bønner og vend rundt. Tilsæt timian og hæld bouillon i gryden. Kog i ca. 10 minutter til blomkålen er godt mør. Tag timiankvistene op. Blend suppen, og spæd til med mælk eller fløde indtil suppen har en uimodståelig, cremet konsistens. Smag til med flagesalt og peber.

Ristede kikærter
Skyl og afdryp kikærterne. Varm olien på en pande og rist kikærterne, til de er gyldne. Krydr med flagesalt, og tag kikærterne af panden.

Servering
Anret suppen i skåle, og top med ristede kikærter, et lille dryp olivenolie og bredbladet persille. Server med brød. Afkøl en smule, inden de brækkes fra hinanden.

Tip: Lav eventuelt dobbelt portion af suppen og frys resten. Så har du nem og sund aftensmad en anden dag.

SPIS MERE KLIMAVENLIGT

  • Spis mindre kød, og vælg det lyse kød fremfor det mørke
  • Spis mere fisk. Fisk på frost tæller også. Det samme gør fisk på dåse.
  • Spis bønner, kikærter og linser. Både tørrede bælgfrugter, men også de kogte fra dåse eller karton
  • Spis flere grøntsager, og helst i sæson. Grøntsager på frost tæller også
  • Undgå madspild, og lav for eksempel mad til flere dage
Sidst opdateret: 
21-09-2023