×
×

For få nye astmapatienter får relevante diagnostiske test

Sidst opdateret: 
16-05-2022

Avisen Danmark skriver i dag, at nye tal fra Regionernes Kliniske Kvalitetsudviklingsprogram (RKKP) viser, at udredningen af astma halter bagefter. For kun 69 procent af landets astmapatienter får foretaget de grundlæggende diagnostiske tests på hospitalerne, hvor standarden er på 80 procent. Testene er en forudsætning for at stille en præcis diagnose, og det bekymrer Lungeforeningen, at det kun er 70 pct., der får de diagnostiske test:

"Vi er generelt bekymrede over udviklingen. Vi ved, at samtalen med lægen har stor betydning for, om man får den korrekte diagnose. Vi har i Lungeforeningen et særligt fokus på astma, og har derfor blandt andet opbygget et selvstændigt univers herom på vores hjemmeside. Patienter skal forvente, at den diagnose, de får, er den korrekte", siger Lungeforeningens direktør Anne Brandt.

Astma er en af de store folkesygdomme, som stadigt flere bliver ramt af. Cirka 325.000 voksne danskere lider af astma, og forekomsten af astma har været stigende de seneste 20 år. I 2020 blev 8093 patienter nydiagnosticeret med astma på de danske hospitaler.

Lungeforeningen har også fokus på astma, og du kan se mere om astma her.

Har du kontrol over din astma? Tag Lungeforeningens test

Læs hele artiklen fra Avisen Danmark her.