×
×

Tivolitur for familier med lungesyge børn

Sidst opdateret: 
07-11-2022

Det er en stor glæde, at vi i weekenden kunne byde velkommen til et arrangement og pusterum med en tivolitur med mulighed for overnatning for familier med lungesyge børn og deres søskende.

Lungeforeningen havde under corona pandemien fået mulighed for at søge midler til dette arrangement fra Danske Handicaporganisationer. Som vi er rigtigt glade for at vi kunne afvikle sammen med Lungeforeningens netværk Lungebarn.

Familierne kom fra hele Danmark, og det var en stor glæde, at det nu blev muligt at møde andre familier med lungesyge børn og unge. Så derfor var der planlagt forskellige tidspunkter i løbet af de to dage, hvor familierne kunne vælge at deltage og hilse på. Der blev bl.a. spist aftensmads fredag aften på McDonalds, det var muligt at møde hinanden ved morgenmaden om lørdagen og så var der fælles mødested om lørdagen kl. 13 foran Pantomimeteatret.

Familierne mærkede under corona pandemien et ekstrem stort pres i deres hverdag. Vi som danskere fik også en endnu større indsigt i, hvordan virus og bakterier blokerer for at leve det gode liv. Nu står vi i et efterår, hvor det desværre fortsat er en stor trussel hos børnene i disse familier. Derfor var det en stor glæde for os, at vi endelig kunne stable denne sammenkomst på benene. 

Anne Brandt, Direktør i Lungeforeningen og Børnelungefonden

27 familier havde tilmeldt sig arrangementet, og en stor del af familierne overnattede på Cabinn fra fredag til lørdag. Denne tilslutning giver os en klar indikation på, at der er behov for endnu flere aktiviteter af denne type, der kan skabe pusterum for familierne.

Netværket Lungebarn og vi i Børnelungefonden gør i disse år, takket være samarbejdet med Team Rynkeby fonden, alt for at fortsætte vores arbejde for at rejse midler til både denne type aktiviteter samt styrke forskning i tidlig opsporing, diagnostik og god behandling.

Du kan også læse mere om og blive en del af netværket Lungebarn her

Du kan melde dig ind i Lungeforeningen og få informationer og tilbud om at deltage i andre lignende aktiviteter, vi har i støbeskeen på https://www.lunge.dk/medlemskab