×
×

Fredag

09:00

TRÆN MED JONATHAN OG JEANNETTE
Savner du som mange andre nogen at træne med? Corona har vendt op og ned på vores hverdag. Mange af Lungeforeningens træningsnetværk er sat på hold, og det man måske være svært at finde motivationen i øjeblikket. Nu kan du træne sammen med fysioterapeut og projektmedarbejder i Lungeforeningen Jonathan Emil Andreasen, som guider dig og udfører alle øvelser sammen med Jeannette Schiøtt Vennerberg, som lever med en lungesygdom. Denne video sætter fokus på øvelserne for armene.

TAG én, som du ikke kan træne med i øjeblikket. Måske I kan træne sammen med Jonathan og Jeannette.

Gå ikke glip af gode råd, inspiration og viden i en corona-tid direkte i din indbakke. Tilmeld dig på www.lunge.dk/corona

Se videoen her. 

Du finder også træningsvideoer, som har fokus på andre områder af kroppen og et fuldt træningsprogram her: https://www.lunge.dk/traening/sektion-traeningsvideoer-paa-tre-niveauer-let-normal-og-udfordrende

#Fåbedrevejr

 

10:00

DO-RE-MIIIIII. Synger du i lungekor?
Så er der ekstra god grund til at fortsætte. Ny forskning viser, at sangtræning har den samme effekt som den fysiske træning, når man kigger på forbedring i gangdistance. Desuden har sang også en positiv effekt på både åndenød og livskvalitet. Synger du i lungekor?

Få gode råd, inspiration og viden i en corona-tid direkte i din indbakke. Tilmeld dig på www.lunge.dk/corona

#FåBedreVejr

 

12:00

ÅNDENØDSKORTET: KAN GIVE EKSTRA TRYGHED I EN CORONA-TID.
Lungeforeningen har udviklet Åndenødskortene, som kan hjælpe både dig og dine pårørende. Brug dem fx til at bevare roen og få styr på din vejrtrækning, hvis du får et åndenødsanfald. Åndenødskortet kan også bruges, hvis du har brug for at vise andre, at du er fritaget for at bære mundbind. Print kortene i enten postkort- eller kreditkort størrelse.

DEL det er måske netop din deling, der gør en forskel for én, som kunne have gavn af et åndenødskort.

Få kortet her. 

#Fåbedrevejr

 

13:00

Du trækker vejret med musklerne, så hold på dem, så godt du kan! 
Muskler vil have mad og især protein. Mange mennesker tænker måske mere over, om vi er sultne og får et ”måltid”, og mindre over måltidets indhold. Ernæringsforsker Mette Holst kommer her med 4 simple grundregler for, hvordan du bevarer musklerne, når du lever med en lungesygdom.

Læs mere her.

Få gode råd, inspiration og viden i en corona-tid direkte i din indbakke. Tilmeld dig på www.lunge.dk/corona
#FåBedreVejr

 

16:00

TAK FOR EN FANTASTISK LUNGEUGE!
Hele ugen har vi sat fokus på den gode hverdag med en lungesygdom i en corona-tid. Det har været fantastisk at opleve jeres mange kommentarer og tilkendegivelser. Hvis vi kunne, ville vi lave en Lungeuge flere gange om året med forskellige temaer. Hvilke temaer synes du, vi skulle lave en Lungeuge om? 

#FåBedreVejr

Sidst opdateret: 
Mandag, november 16, 2020