×
×

Frivillig cykler til Paris

Ditte Hyldal Præstekjær er 40 år og mor til lungesyge Victoria på fem år. Hun bor i Ballerup med sin mand og to andre børn. Derudover er hun frivillig i Lungeforeningen og Børnelungefonden.

Nu er Ditte også Team Rynkeby rytter.

- Grunden til at jeg har valgt at melde mig til Team Rynkeby-projektet er, at jeg har lyst til at være med til at gøre en forskel. Min 5-årige datter Victoria er kronisk lungesyg og har en immundefekt, fortæller Ditte Hyldal Præstekjær.

Victoria har mange infektioner, lungebetændelser og nærmest konstant feber.

Det betyder, at hun lever isoleret, og hun kan fx ikke gå i normal børnehave, men går i Børnehuset Siv i Farum, som er en specialbørnehave for børn med kritiske sygdomme.

- Victoria må ikke udsættes for nogen form for smitte, så hun skal holdes væk fra store mængder af mennesker og yngre børn. Og hvis Victoria nærmer sig steder med mange mennesker, som er en nødvendighed for hende, f.eks. sygehus eller tandlæge, så må hun bære maske, siger Ditte.

Se også Victorias far, Michael Hyldal Præstekjær, fortælle om hendes lungesygdom på TV2 Lorry

Ditte er ved siden af sit arbejde aktiv som frivillig i Lungeforeningens netværk Lungebarn. Hun hjælper også sin mand med hans indsamlingsprojekt ”Spin for Lungerne”, der er et 12-timers spinningevent, de afholder én gang om året, hvor de samler ind til Lungeforeningens arbejde for børn, unge og voksne med kroniske lungesygdomme.

Nu er hun også frivillig rytter på ét af de 18 danske cykelhold, som under Team Rynkeby-projektet i 2017 cykler til Paris.

Ditte kom med på cykelholdet, fordi Team Rynkebys andet faste, årlige event, Team Rynkeby Skoleløbet samler i 2017 ind til Lungeforeningens Børnelungefond.

- Jeg ved, at det vil gøre en kæmpe forskel for børn med kritiske lungesygdomme, at der fx kommer flere midler til forskning. Hun ved også at, at Team Rynkeby cykelholdene gør en kæmpeindsats for at få så mange skoler som muligt tilmeldt til skoleløbet i 2017 – og får samlet så mange penge som muligt ind til Børnelungefonden.

Ditte har sat sig det mål at nå til Paris, og hun er klar til at kæmpe hele vejen til målet.

- Jeg har mødt så mange syge børn på min vej de sidste 5 år, der ikke selv havde et valg om kampen, de skulle vinde, og det giver mig min motivation. 

I Lungeforeningen kender man til hverdagen for de mange familier med et alvorligt lungesygt barn.

- Familier med et kronisk lungesygt barn er meget hårdt ramte og kan ikke leve et familieliv som andre. Derfor er jeg fuld af beundring over Dittes overskud til at støtte op om Team Rynkebys fantastiske velgørenhedsarbejde for Børnelungefonden, siger direktør Anne Brandt.

Se også Victorias far, Michael Hyldal Præstekjær, fortælle om hendes lungesygdom på TV2 Lorry

Læs mere
Børnelungefonden
Netværket Lungebarn
Team Rynkeby
Spin for Lungerne