×
×

Skoler forbyder e-cigaretter

Flere og flere danske folkeskoler er begyndt at forbyde den elektroniske cigaret, e-cigaretten, og siderstiller den med almindelig tobaksrygning.

En rundringning foretaget af Avisen.dk viser, at hver anden af de 20 adspurgte skoler oplever, at elever ryger e-cigaretter i skoletiden.

- "Det er ikke at ryge". Sådan sagde nogle af vores syvende klasses piger, da vi tog dem i at ryge e-cigaretter indenfor på gangene, siger Torben Lattrup, der er skoleinspektør på Avedøre Skole i København, til Avisen.dk.

Som det er nu, er E-cigaretter ikke omfattet af den nuværende rygelov (lov om røgfrie miljøer), og det har på flere folkeskoler skabt en gråzone i rygereglerne, som ellers forbyder både voksne og børn at ryge på skolens område.

I Lungeforeningen er man bekymret over børn og unges brug af e-cigaretter:

- Der er ingen kontrol med e-cigaretten, og i nogle produkter er der fundet meget skadelige stoffer. Man ved endnu ikke, hvilken virkning inhalation af dampe hele dagen, måske i årevis, har på lungerne. En af de andre store udfordringer, som vi i Lungeforeningen ser, er, at brugen af e-cigaretten igen normaliserer rygning, hvilket påvirker den sociale norm. Vi frygter, at det dermed vil inspirere børn til at gå fra at ryge e-cigaretter til at ryge rigtige cigaretter, siger direktør for Lungeforeningen, Anne Brandt.

Relaterede artikler

"Los Angeles forbyder e-cigaret på cafeer og arbejdspladser" (fra bt.dk)

E-cigaretter forbydes

E-cigaretter kan give kræft

Flere bruger e-cigaretter

Sygehus forbyder e-cigaretter

Værtshus tilbyder e-cigaretter