×
×

Få bedre vejr i Bilka

På den internationale Lungedag onsdag 15. november kan kunder i Bilka få tjek på lungerne, når Bilka og Lungeforeningen samarbejder om at finde kroniske lungesygdomme i tide.

Omkring 600.000 danskere lider af en kronisk lungesygdom. Men halvdelen ved det slet ikke.

Derfor er det vigtigt, at danskerne får tjekket lungerne, hvis de oplever symptomer i to måneder eller mere.

Lungeforeningen besøger alle 18 Bilka butikker fordelt over hele landet og tilbyder kunder i butikken at få målt deres lungefunktion – og få en snak om symptomer, forebyggelse, træning og vejrtrækningsøvelser.

 

For mange ignorerer lungesymptomer

”Det er nok ikke noget” eller ”Jeg er bare i dårlig form”, er typisk nogle af de tanker, når man over en længere periode har hostet og oplevet, at man få åndenød af at være bare lidt fysisk aktiv. Men det er vigtigt at man ikke ignorerer symptomer fra lungerne.

Hoste, slim fra lungerne og åndenød i mere end to måneder, kan være symptomer på, at man har en kronisk lungesygdom.

Reagerer man i tide på den slags symptomer kan det betyde forskellen på, om man får et aktiv liv med høj livskvalitet eller ender med at få åndenøden som evig følgesvend.

Hvis lungesygdomme opdages i tide, kan behandling og rehabilitering (rådgivning om bl.a. rygestop, træning, kost og vejrtrækningsøvelser) sættes hurtigt ind.

 

Det kan Bilka

Bilka har det hele, lidt til og meget mere…

Og onsdag 15. november har Bilka også en vigtig forebyggelsesindsats målrettet de ca. 300.000 danskere, der går rundt med nedsat lungefunktion og måske en uopdaget lungesygdom.

- Astma og KOL er de to mest hyppige, kroniske lungesygdomme – og der findes også en lang række andre lungesygdomme og diagnoser. Det er helt fantastisk, at Bilka nu hjælper Lungeforeningen med nå ud til danskerne med budskabet om, at man skal reagere på symptomer fra lungerne i tide, siger Lungeforeningens direktør Anne Brandt.

 

Tid og sted

Lungeforeningens frivillige besøger sammen med sundhedsfagligt uddannet personale onsdag 15. november 2017 alle Bilka butikker i hele landet fra kl. 15.00-18.00 .

Kom og få tjekket dine lunger i Bilka.

Find din Bilka

 

Læs mere
Lungedagen
Find din Bilka
Ny med en lungesygdom?