×
×

Krydret gulerodssuppe med kokosmælk og stegte æbler



På en kold vinterdag findes der næsten ikke noget bedre end en mættende, velsmagende suppe. Suppen er nem at tilberede, og både krydderier og kokosmælk får suppen til at smage af fremmede himmelstrøg. Opskriften er beregnet til 4 personer. 

Opskrifter, styling og foto, Lone Kjær

TIPS
Til dig der skal have lidt ekstra, kan suppen serveres med creme fraiche 38%. Lav eventuelt dobbelt portion af suppen og frys halvdelen, så har du nem aftensmad til en anden dag.

DU SKAL BRUGE:
Krydret gulerodssuppe

  • 2 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 2 tsk. stødt karry
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 rød chili
  • 1 spsk. friskrevet ingefær
  • 700 g gulerødder
  • 100 g røde splitlinser
  • Ca. 1 liter hønse- eller grøntsags bouillon
  • 1 dåse kokosmælk
  • Flagesalt og peber
  • 1 bundt koriander (kan erstattes af persille)

Stegte æbler

  • 2 æbler
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. stødt karry
  • Flagesalt og peber
  • 4 spsk. creme fraiche 9%
  • 1 baguette

FREMGANGSMÅDE:
Krydret gulerodssuppe

Rist alle krydderierne på en tør pande, til de begynder at dufte. Pil og hak løg og hvidløg. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint. Skræl gulerødderne og skær i grove tern. Skyl linserne og afdryp.

Varm olien i en gryde og steg løg med hvidløg, ingefær og gulerødder et kort øjeblik. Tilsæt krydderier og linser og vend godt rundt. Hæld bouillon i gryden og lad det hele simre under låg i ca. 20 minutter, til linserne er kogt ud, og gulerødderne er møre. Hæld væden fra suppen og blend, mens du gradvist spæder til med suppe / bouillon, indtil suppen har en dejlig cremet, tyk konsistens.

Tilsæt kokosmælk efter smag, og kog suppen op. Smag til med flagesalt og peber.

Stegte æbler
Skær æblerne i kvarte. Fjern kernehus og skær æblerne i både. Varm olien på en pande og brun karryen af. Rist æblerne et par minutter på panden, til de er gyldne.

Top suppen med karrystegte æbler, creme fraiche og frisk koriander og servér med baguette i skiver.

Få mere info: 
Sundhedsfaglig redaktør: 
Lone Kjær, madskribent
Sidst opdateret: 
30-01-2022