×
×

Bedre påske med teknologi

Mail sendt den 6. april

Få ansigt på telefonsamtalerne. Ville det ikke være dejligt at se hele familien i påsken? Vi er sikkert mange, der er skuffede over aflyste påskefrokoster og besøg fra familie og venner. Men måske kan det alligevel lade sig gøre - på en måde. Lungeforeningen præsenterer i dette nyhedsbrev en guide til, hvordan alle kan få glæde af den samme videoteknologi, som virksomheder bruger til at holde møder selvom alle medarbejderne arbejder hjemmefra og som skolerne bruger til at fjernundervise eleverne. Det er gratis, det kræver ikke andet end en computer og en internetforbindelse – og pludselig kan man se hinanden, mens man taler sammen.

Lungeforeningen har i mange år arbejdet aktivt for at fremme mulighederne for at vores medlemmer kan få glæde af ny teknologi i sundhedssektoren. Meget er lykkes. Og mere er på vej. Det kan du læse mere om i denne påskemail fra Lungeforeningen.

 

Påskebesøg på skærmen. Kom i gang med videosamtaler. Sådan gør du.

Det behøver ikke at være kompliceret. Videokonferencer er en nem og gratis måde at få ansigt på familier og pårørende. Det kan skabe menneskelig varme i en tid, hvor vi alle er isolerede og den daglige kontakt til andre pludselig mangler. Følg Lungeforeningens vejledning til de mest almindelige programmer: Skype, FaceTime, Messenger og Discord. Vi viser med billeder og video, hvordan man gør. Er man først i gang, er det (næsten…) ikke sværere end at bruge en telefon. Se guides her.

 

Derfor skal du glæde dig til mere velfærdsteknologi og telemedicin. Tryghed i hverdagen og robotter i klasseværelserne er store fremskridt.

Det kan lyde paradoksalt, men robotter og internetkonsultation i sundhedsvæsenet er faktisk ikke en vej til mindre menneskelig kontakt.

Tværtimod. Teknologiske løsninger kan bruges til at bryde den isolation som mange mennesker med kroniske sygdomme i perioder tvinges til at befinde sig i. Og hvad der hidtil kun har været på tegnebrættet, bliver nu virkelighed over hele landet. Det betyder bl.a. mere tryghed i hverdagen.

Læs hvad den nationale udrulning af telemedicin for KOL-patienter betyder for dig

 

Kom til lægen over telefonen

Videokonsultationer i almen praksis har længe stået højt på Lungeforeningens ønskeseddel. Nu er det lykkes. Coronakrisen har også nødvendiggjort den løsning hurtigere blev en realitet i din dialog med din læge, så alle nu får adgang til at bruge videosamtaler.

Læs om den nye måde at gå til lægen her.

 

Corona-virus. Sådan forholder du dig.

Husk Lungeforeningens oversigt over nyheder og anbefalinger i forhold til coronasmitte. Hvordan skal du forholde dig som lungesyg? Hvem skal du ringe til, hvis du har symptomer? Hvad er de nyeste anbefalinger?

Siden opdateres dagligt og indeholder desuden tips til træning og links til de mest relevante nyheder.

Følg med her