×
×

Hvilke sportsaktiviteter er gode for mit lungesyge barn?

Spørgsmål

Hvilke sportsaktiviteter kan mit barn gå til? Er der nogle, der ikke er gode for ham? Han vil rigtig gerne gå til håndbold ligesom hans bedste ven, men jeg er bekymret for, om han kan følge med? Derudover er jeg bekymret for, at der er større risiko for smittefarer ved holdsport, fordi børnene kommer i tæt kontakt med hinanden?

Svar

Svar fra fysioterapeut i Lungeforeningens rådgivning

Din søn kan gå til alle de sportsgrene, han har lyst til. Håndbold er rigtigt godt, fordi man bliver stærk i overkroppens muskler, og man får en god holdning, samtidig er det en aktivitet, hvor man løber og hopper meget, hvilket er rigtigt sundt for knogleopbygning og muskler.

Det er ikke farligt at gå til holdsport, det er sundt, og man lærer noget om samarbejde og almindelige børn smitter ofte ikke med andet end det, man risikerer, når man går i supermarkedet eller sidder i skolen osv.

Alle børn skal gå til noget sport. Vil han gå til skak eller lerdueskydning, vil jeg anbefale, at han også laver noget andet, hvor han bliver forpustet og bliver fysisk belastet, da det er meget vigtigt, når man har en lungesygdom.

Få flere gode råd om fysisk aktivitet og lungesygdom hos børn og unge