×
×

Gør som Rasmus: Få din skole med til Team Rynkeby Skoleløbet 2022

Sidst opdateret: 
11-11-2021

Rasmus er 13 år og lungesyg. Han er også elevrådsformand og har tænkt sig, at bruge sin position til at få sin skole med til Team Rynkeby Skoleløbet 2022:

”Fordi man kan hjælpe børn, der er lungesyge. Jeg er jo en af dem. Så derfor vil jeg gerne have Team Rynkeby med på min skole. Så vi kan hjælpe de sårbare børn i Danmark”

Det er kun nogle få måneder siden, at Rasmus kom tilbage i skole efter at have været isoleret hjemme i over et år. Derfor tror Rasmus også, at klassekammeraterne har fået en større forståelse for, hvad det vil sige at være lungesyg.

”De kender jo godt mig og ved, at jeg er lungesyg. Og de kan jo godt lide mig som klassekammerat. Så det tror jeg godt de vil – både for mig og for alle de andre i Danmark,” siger Rasmus.

Sådan var det også, da kammeraterne skulle vaccineres. Det har gjort stort indtryk, at Rasmus var nødt til at være væk fra skolen så længe på grund af corona. En af pigerne sagde ligeud, at hun var bange for at blive vaccineret, men gjorde det for Rasmus’ skyld.

Du kan også hjælpe

Team Rynkeby Skoleløbet bliver organiseret af 19 danske cykelhold, som alle består af frivillige, der cykler sammen og samler ind til kritisk syge børn. Lige nu er det ambitionen, at hvert cykelhold skal få ti skoler tilmeldt på 10 dage.

Du kan hjælpe dine lokale rynkeby-ryttere med at nå målet. Spørg dine børn eller børnebørns skole (eller deres daginstitution – eller din egen gamle skole – eller bare skolen i dit nabolag) om de vil være med til Team Rynkeby Skoleløbet 2022. På dagen løber man en rute sammen og har samtidig mulighed for at samle ind til fordel for lungesyge børn.

Tilmelding er gratis

Løbet finder sted over hele Danmark d. 8. april 2022. Løbet er åbent for alle skoler, daginstitutioner mv. Det er gratis at være med. Team Rynkeby tager sig af alt det praktiske.

 

Læs mere om løbet her: lunge.dk/skoleloeb

Eller gå direkte til tilmelding her: team-rynkeby.dk/skoleloebet/tilmeld

Da Rasmus var isoleret hjemme, kom han i skole ved hjælp af en robot. Det kan du læse mere om her: lunge.dk/robot