×
×

Ny dato for Team Rynkeby Skoleløbet

Sidst opdateret: 
21-01-2021

Team Rynkeby Skoleløbet 2021 er udsat til d. 4. juni og der bliver mulighed for at tilpasse løbet til gældende restriktioner. 200 skoler er allerede tilmeldt. Ny deadline for tilmelding: 22. april 2021!

Vi glæder os!

Ikke første gang at løbet ændres

Det var en feberredning af de helt store, da Team Rynkeby sidste år aflyste Team Rynkeby Skoleløbet og i hast arrangerede det alternative Team Rynkeby Hjemmeskoleløbet. Skolerne var lukkede, og det krævede at løbet blev omorganiseret. I stedet for de næsten 100.000 børn, der oprindeligt var tilmeldt fra 295 skoler, løb forældre og børn sammen – hjemme, hver for sig.

Det lykkedes at skabe en kæmpestor og ny event fra bunden, men ikke med nær så mange deltagere som normalt. Den kendte langdistanceløber Stine Rex løb med fra Aalborg; i Aarhus var der besøg af både TV2 og en assisterende landstræner i fodbold; og i Middelfart var der opstillet et mobilt studie, der bandt løbet sammen med interviews med deltagende familier fra hele landet.

Ny dato - og måske ny form

I år kan løbet heller ikke afvikles helt som planlagt. I første omgang rykkes datoen til den 4. juni. Men hvis det ikke er muligt med en fælles løbsdag på skolerne, er der mulighed for at tilpasse løbet efter omstændighederne til den tid

- Hvis restriktionerne i forbindelse med coronapandemien fortsætter, som det har været gennem det meste af 2020, så kan løbet stadigvæk afvikles på skolerne, men ikke helt som vi plejer. Eleverne vil ikke kunne løbe alle sammen på samme tid. I stedet vil hver klasse løbe for sig i idrætstimerne i løbet af ugen. Lige meget hvad, vil vi selvfølgelig gøre alt for at være til stede og give skolerne en masse opbakning i så høj grad, som det er muligt og ansvarligt, siger Sune Gren, projektleder for Team Rynkeby Skoleløbet.

Lungebørn er hårdt ramt

Team Rynkeby Skoleløbet er den største indsamling til fordel for Børnelungefonden og er grundlaget for fondens forskningsbevillinger og arbejde. Direktør Anne Brandt hilser udsættelsen velkommen.

- Udsættelsen gør, at vi tør håbe på, at løbet bliver til noget. Vi har i den grad brug for noget at glæde os til og samles om – og jeg tror, at børnene og deres lærere har det på samme måde, siger hun og fortsætter:

- De børn og familier, som får glæde af alle de penge, der samles ind i forbindelse med Team Rynkeby Skoleløbet, er også nogle af de mennesker, der er allerhårdest ramt af pandemien. Derfor glæder det mig også, at vi med udsættelsen kan fastholde disse børn og familiers håb om, at landets skoler igen kan samles om at løbe for de lungesyge børn, siger Anne Brandt.

200 skoler er allerede tilmeldt. Læs mere om Team Rynkeby Skoleløbet her og tilmeld også din skole!

Har du lyst til at være en del af Team Rynkeby Skoleløbet som frivillig? Hold øje med lunge.dk/skoleloeb. Vi opdaterer så snart, vi ved, hvad der kan lade sig gøre.

Deadline for tilmelding: 22. april 2021!

Se mere her www.team-rynkeby.dk/udsætterskoleløb