×
×

Livsvigtig forskning i børns lungesygdomme får ny millionindsprøjtning

Sidst opdateret: 
01-02-2023

Børnelungefonden styrker forskning i børns lungesygdomme med en millionuddeling. Samtlige midler er indsamlet via Team Rynkeby Skoleløbet og Børneløbet, hvor skoleelever over hele landet én gang om året løber for at skabe opmærksomhed om lungesyge børn – og samtidigt samler ind til Børnelungefonden.

Direktør for Team Rynkeby Fonden, Solvejg Lauridsen, siger:

For år tilbage mødte jeg en skøn og modig pige, der fortalte om sin barndom med syge lunger og siden en livgivende lungetransplantation. Hendes fortælling står så klart og gribende for mig. Mit møde med hende gav læring og forståelse, og jeg håber, vi sammen kan bære den samme forståelse ud til mange flere. Tusindvis af børn og unge i Danmark mangler luft. De lider af nogle af de mange kritiske lungesygdomme og kan ikke lege, vokse og leve på samme måde, som andre børn. Derfor er det med særlig stolthed og ydmyghed, at Team Rynkeby Fonden via Børnelungefonden igen i år kan uddele millioner til målrettet klinisk forskning i børns lungesygdomme. Det er forskning, der giver håb og redder liv. Børn med kritiske sygdomme har fortjent en fremtid, og sammen med Børnelungefonden gør Team Rynkebys deltagere en stor og uselvisk indsats for at samle penge ind til en bedre fremtid for de lungesyge børn. 

Direktør i Børnelungefonden, Anne Brandt, uddyber:

Forskning er afgørende for at skabe ny viden. En viden, som er afgørende for at lykkes med den lange, seje kamp for børnelunger, som Børnelungefonden og Team Rynkeby er på sammen. Vi kæmper for bedre forebyggelse, bedre behandling og større overlevelse for lungesyge børn. Det er med enorm taknemmelighed, glæde og stolthed, at Børnelungefonden igen i år kan styrke den livsvigtige forskning i børns lungesygdomme.

Forskningsbevillingerne blev uddelt af overlæge, professor, dr.med. og medlem af Børnelungefondens bestyrelse, Susanne Halken, ved børnelungelægernes (Dansk Selskab for Pædiatrisk Allergologi og Pulmonologis) årlige kongres i Kolding.

Formand for DSPAP, speciallæge og ph.d. i pædiatri, Elisabeth Christiansen, siger:

Viden er guld, og forskning skaber den viden, der gør os i stand til at hjælpe flere af de børn, der lever med lungesygdomme. Dagligt møder vi børn, der længe har været syge uden at kende årsagen. Når først vi finder årsagen, kan vi gå i gang med den rette behandling – hvis der findes en. Bevillingerne fra Børnelungefonden er på den måde uvurderlige, fordi de sætter os i stand til at igangsætte og fortsætte projekter af høj videnskabelig kvalitet, der i høj grad er med til at forbedre behandlingen af de børn, vi møder. Støtte fra Børnelungefonden er samtidig med til at skabe nye forskningsmiljøer og løfte niveauet på de enkelte afdelinger, hvor vi møder børnene. Vi har også bedre mulighed for at indgå i nationale samarbejder, hvilket også er afgørende for mere ensrettet og bedre behandling.

Udover de store forskningsuddelinger, uddelte Børnelungefonden også syv rejselegater, et legat for bedste frie foredrag og bedste poster. 

Læs mere om de projekter, der modtog støtte her.

Vil du være med til at give børnelungeområdet et løft, så se her, hvordan du kan støtte op om Team Rynkeby Fondens Skoleløb og Børneløb her.

Fra venstre: Elisabeth Christiansen (H.C. Andersen Børne- og Ungehospital, Odense Universitetshospital og Dansk BørneLunge Center), Anne Brandt (direktør i Børnelungefonden), Sophie Ascanius Felding Goul (Forskningsenheden for Almen Praksis, Aarhus), Rikke Mulvad Sandvik (Dansk BørneLunge Center, Rigshospitalet), Susanne Halken (H.C. Andersen Børne- og Ungehospital, Odense Universitetshospital og medlem af Børnelungefondens bestyrelse), Klaus Bønnelykke (Dansk BørneAstma Center, Herlev og Gentofte Hospital), Bo Chawes (Dansk BørneAstma Center, Herlev og Gentofte Hospital), Kim Gjerum Nielsen (Dansk BørneLunge Center, Rigshospitalet) og Astrid Madsen Ring (Dansk BørneLunge Center, Rigshospitalet).