×
×

Ny professor i lungemedicin på Syddansk Universitet

Printer-friendly version
Sidst opdateret: 
08-06-2020

Overlæge, PhD og forskningslektor på Lungemedicinsk Afdeling på Næstved Sygehus, Uffe Bødtger, er netop blevet udnævnt til professor i lungemedicin ved Institut for Regional Sundhedsforskning på Syddansk Universitet.

- Jeg er selvfølgelig meget glad – men mest på hele forskningsenhedens vegne, fordi vi sammen har leveret noget, der har udløst denne udnævnelse, lyder det fra Uffe Bødtger, der gennem flere år har stået i spidsen for en lungemedicinsk forskningsenhed på Næstved Sygehus.

Professoratet er femårigt, og visionen for forskningsarbejdet er overordnet at forbedre udredning, behandling og pleje af patienter med lungesygdomme.

Fokus er på tilstande, som fylder meget på lungeafdelingerne i Region Sjælland, såsom mistænkt kræft i lunge eller lungehinder, eller ukontrolleret KOL eller astma.

Uffe Bødtger har hidtil fungeret som overlæge og forskningslektor på Lungemedicinsk Afdeling på Næstved Sygehus og sideløbende været tilknyttet Syddansk Universitet som klinisk lektor med forskningsopgaver i lungemedicin ved Institut for Regional Sundhedsforskning, SDU, samt forskningslektor på Roskilde Sygehus. Han vil fortsat være tilknyttet disse – blot med den nye titel.


LÆS OGSÅ
Ny professor i lungemedicin - overlæge dr.med. Ole Hilberg, 57, fra Medicinsk afdeling på Vejle Sygehus er tiltrådt som klinisk professor i lungemedicin ved Vejle Sygehus og Institut for Regional Sundhedstjenesteforskning, Syddansk Universitet.

Ny professor med særligt fokus på børneastma - Klaus Bønnelykke, overlæge, ph.d. og speciallæge i pædiatri, tiltrådte 1. februar 2019 som professor i pædiatri med særligt fokus på børneastma ved Københavns Universitet og Dansk BørneAstma Center, Børne- og Ungeafdelingen, Herlev og Gentofte Hospital. 

Ny professor skal styrke behandlingen af kroniske lungesyge børn - Overlæge Kim G. Nielsen fra Dansk BørneLungeCenter er udnævnt til professor i pædiatri og pædiatrisk pulmonologi.