×
×

Henrik svømmede 18 km for sin KOL-ramte mor

Havsvømmer Henrik Slot Nielsen var ude i høj sø, da han i august 2014 på godt 8 timer svømmede distancen fra Bornholm til Christiansø – og sikrede Lungeforeningen en overflod af positiv opmærksomhed og en flot indsamling på 74.000 kr.

Svømmeturen havde Henrik planlagt som en reaktion på, at hans mor var død i maj året inden efter et langt sygdomsforløb med KOL.

Min mor døde efter nogle hårde år med svær KOL. Jeg har på nært hold set, hvor barsk en lungesygdom KOL kan være.

Henrik Slot Nielsen, havsvømmer og pårørende til mor med KOL

 

18 km i åbent hav

50-årige Henrik Slot Nielsen havde trænet i et år – og samlet penge ind lige så længe – da han hoppede i vandet under stor bevågenhed 29. august 2014 fra havnen i Gudhjem på Bornholm.

Og selvom det blæste op, da han var godt halvvejs, gennemførte supersvømmeren fra Vanløse sit projekt: At svømme de 18 km i åbent hav til Christiansø.

Formålet var dels at skabe opmærksomhed om lungesagen, dels at samle penge ind til Lungeforeningens arbejde for, at flere mennesker får sundere lunger livet igennem.

- Min mors sygdom har vist mig, hvor stort et privilegium det er at kunne trække vejret ordentligt og at kunne bevæge sig ubesværet. Vi kan ikke bare tage åndedrættet for givet. Vi skal holde vores vejrtrækning og lunger i form, og derfor skal vi ud og bevæge os og få pustet liv i lungerne, siger Henrik.

 

1.000 kroner for hvert år Henriks mor levede

Indsamlingens målsætning var 1.000 kroner for hvert af de 74 år, hans mor levede.

Før svømmeturen var der indsamlet 64.851 kroner via websitet Betternow – og resten af beløbet kom hurtigt hjem, da nyheden om Henriks bedrift blev kendt.

Omkring 600.000 danskere vurderes at have en kronisk lungesygdom, men kun omkring halvdelen har fået en diagnose og er i behandling.

 

Ønsker du selv at starte en indsamling?

Så er du velkommen til enten at kontakte Lungeforeningens indsamlingschef Louise Malling på lm@lunge.dk eller oprette din indsamling til fordel for Lungeforeningen på indsamlingsplatformen BetterNow.  


MERE INFO

Læs mere om KOL

Få tips og råd til din træning

Træn dit åndedræt med åndedrætsøvelser


Læs mere om Henrik Slot Nielsen imponerende svømmetur: Vi nåede i mål!

Kategori: