×
×

Lungesyg: Rynkeby-støtte gør en forskel

Kilde: Lokalavisen Haderslev

Som lille var Carl ofte syg. Han havde mange lungebetændelser og efterhånden, som han voksede blev det tydeligere, at der var noget galt.

Da Carl blev grundigere undersøgt fandt lægerne årsagerne til de mange problemer.

Han fik diagnosen Cystisk fibrose, som er en genbaseret lungelidelse. En lungelidelse som førhen var noget man døde af.

Efterfølgende undersøgelser har vist at begge forældre bærer det defekte gen, og så er risikoen for at få et barn med Cystisk fibrose 25 procent. Man regner med at ca. tre procent - eller 150.000 - danskere bærer på det defekte gen.

Der er en masse medicin, som skal ordnes hver dag, og som Carl skal have for forskellig måde. Der skal ligeledes laves rigtig meget 'lunge-fysioterapi' og træning hver eneste dag. Behandlingen gør at Carl i dag har det bedre.

I Danmark rammes mange børn af en alvorlig lungesygdom – det kan være både kritiske, livstruende lungesygdomme og astma.

 

Der mangler forskning

Der er generelt en stor mangel på forskning og viden om mange af disse sygdomme og derfor får børn med alvorlige lungesygdomme nu også glæde af Team Rynkebys velgørenhedsarbejde i Danmark.

Indsamlingen ved Team Rynkeby Skoleløbet 2017, som afvikles fredagen før påske 7. april doneres ubeskåret til Børnelungefonden..

I Sønderjylland, hvor Carl bor med sine forældre er rekordmange skoler i tilmeldt Skoleløbet 2017. I fjor var syv sønderjyske skoler tilmeldt Skoleløbet. I år er der 21 skoler og 7200 elever med.

Og hver en krone løbet ind går til Børnelungefonden.

Læs hele artiklen Lungesyg: For Carl er Rynkeby-støtte ikke bare tal

 

Læs mere
Børnelungefonden
Lungesygdomme hos børn