×
×

Lungesyge børn er forsømte, når det gælder forskning

Siden 2017 har Team Rynkeby Skoleløbet doneret penge til Børnelungefonden. I alt er det blevet til over 24 millioner, som er gået til forskning, der gør en forskel for lungesyge børn. Også fremadrettet vil der stå Børnelungefonden på checken fra Skoleløbet.

Vi har alle gået i klasse med nogen, eller har nogen i familien, der har problemer med vejrtrækningen. Vi kan hurtigt sætte os ind i, hvor besværligt livet må være, når man har det sådan.

Da Carl Erik Dalbøge, der er direktør for Team Rynkeby, for alvor blev opmærksom på patientgruppen lungesyge børn, blev han overrasket. Særligt over, hvor mange der var, og hvor forsømte børnene var i forhold til forskning.

Når Carl Erik Dalbøge tænker tilbage på dengang, han selv gik i skole, kan han godt huske dem, der hev efter vejret og ikke var blandt de første, der blev valgt til fodboldkamp.

– Vi har alle gået i klasse med nogen, eller har nogen i familien, der har problemer med vejrtrækningen. Vi kan hurtigt sætte os ind i, hvor besværligt livet må være, når man har det sådan. Ingen børn har fortjent de her sygdomme, som rammer vilkårligt og uretfærdigt, siger Carl Erik Dalbøge.

Så der er behov for at gøre noget for lungesyge børn, og det er her, forskningen og Team Rynkeby kommer ind i billedet. 70% af beløbet fra Team Rynkeby Skoleløbet går nemlig til forskning, mens de sidste 30% går til aktiviteter for de lungesyge børn og deres familier samt oplysning og information.


Børn hjælper børn
Det, at børn løber for børn, ser Carl Erik Dalbøge som en fantastisk symbolik og det unikke ved Skoleløbet.

– Det passer helt perfekt, fordi vores tre ben er: Gør noget godt for dig selv, gør noget godt for andre og gør noget godt sammen med andre – altså det sociale fællesskab, siger Carl Erik Dalbøge.

Både i Børnelungefonden og Team Rynkeby oplever man, at udover donationen, er Skoleløbet også med til at skabe opmærksomhed omkring de mange lungesyge børn i Danmark. Carl Erik Dalbøge nævner, at når Børnecancerfonden, der har modtaget støtte siden 2002, i dag bliver nævnt i medierne, er det i otte ud af ti gange i forbindelse med Team Rynkeby løbet. Han håber, det samme kommer til at ske for Børnelungefonden og ser allerede en effekt

– Rytterne er begyndt at tale om Børnelungefonden, og vi vil også til sommer synliggøre Børnelungefondens logo på deres trøjer og bilen, som jeg kører i til løbet. Vi håber, at vi også i fremtiden kan være med til at sætte et seriøst aftryk på de muligheder, børn med lungesygdomme bliver tilbudt. Noget der kan mærkes derude. Jeg håber, at vi en dag kan sige: Det her var Team Rynkeby med til at gøre muligt, slutter Carl Erik Dalbøge.

Læs mere om Team Rynkeby Skoleløbet her