×
×

Nye træningsvideoer – også til dig med mild lungesygdom

På Lungeforeningens hjemmeside kan du finde træningsøvelser og gode råd til hjemmetræning. Indtil nu har øvelserne hovedsageligt været for personer med en svær lungelidelse, men nu er der nye træningsvideoer til de arbejdsdygtige med en mild lungesygdom. De nye videoer gør det muligt at sammensætte sit eget program alt efter, hvilket niveau du er på, din tid, og det du ønsker at have fokus på. Du kan også blot følge et forløb.

Lungeforeningen hjælper der, hvor medlemmerne har brug for det. I en tid med Coronavirus og restriktioner har behovet og efterspørgslen for hjælp til hjemmetræning været større end nogensinde. Lungeforeningens fysioterapeut, Jonathan Emil Andreasen, er derfor glad for, at der nu også er træningsvideoer på lunge.dk med øvelser målrettet de af Lungeforeningens medlemmer, som ikke er svært syge.

– Vi oplever, at der er behov for videoer til andre end dem med en svær lungesygdom, som vi indtil nu har fokuseret på. Derfor har vi nu lavet en serie af film, hvor man kan vælge tre forskellige niveauer. Der er både noget for nybegynderen, den øvede eller et sted imellem, fortæller Jonathan Emil Andreasen.

Uanset niveau og lungesygdommens grad er det vigtigt at prioritere træning i hverdagen. Træning og motion forbedrer nemlig kondition, muskelstyrke, kredsløb og humør, som tilsammen er med til at gøre dig mindre forpustet og dermed forbedre din vejrtrækning.

 

Alle bevægelser er rigtige bevægelser

Kommer du ikke afsted til et træningscenter i hverdagen, eller er du begrænset af corona-restriktioner – så er hjemmetræning den gyldne middelvej. Hjemmetræning er nemt og effektiv, men du skal være klar til at gøre en indsats. Der er ikke nogen, der holder øje med dig. Hvis du laver øvelserne halvt, er det kun dig selv du snyder.

– Du kan selvfølgelig lave øvelserne alt efter, hvad du kan holde til. Mange øvelser er gentagelser i 30 sekunder, og så kan du se, hvor mange du kan nå at lave. Så det er helt op til dig, hvor stor en indsats, du lægger i øvelserne.

Er du bange for, om du laver øvelserne korrekt, skal du huske, at kroppen er lavet til at bevæge sig på mange mærkelige måder, så du kan ikke gøre noget forkert. Det vigtige er at få bevægelse i kroppen.

 

Har du fået lyst til at træne?

Så find vores træningsvideoer på Lungeforeningens hjemmeside. Her får du også gode råd og vejledning til at komme godt i gang. Se mere på lunge.dk/træning

Sidst opdateret: 
Mandag, november 2, 2020